Kaikki lehdet

2/2019
Ilmastonmuutos

Kolmen asteen lämpeneminen on liikaa, mutta sitä parempi tulevaisuus vaatisi ihmeen.

Lue

1/2019
Pitkä tie brexitiin

Britannian EU-vastainen ilmapiiri syntyi vuosikymmenten työn tuloksena.

Lue

4/2018
Sodan tulevaisuus

Teknologinen kehitys muuttaa sodankäyntiä, ja tulevaisuuden taistelukentillä tekoälyllä on yhä suurempi rooli. Suomen sotilaalliset uhkakuvat ovat kuitenkin pysyneet vuosikymmeniä samankaltaisina.

Lue

3/2018
Luottamus kateissa

Kiistat turvapaikkapolitiikasta ja talous- ja rahaliitosta ovat syöneet EU:n sisäistä luottamusta. Luottamuspula estää poliittiset uudistukset ja jarruttaa Euroopan yhdentymistä.

Lue

2 / 2018
Suurvallan paluu

Venäjä on noussut näyttävästi suurvaltojen kerhoon. Strategiana on rajata länsivaltojen liikkumatilaa, syventää kumppanuutta Kiinan kanssa ja tehdä avointen ovien yhteistyötä muualla maailmassa.

Lue

1 / 2018
Autoritarismin nousu

Itsevaltaiset johtajat uhkaavat demokratiaa Euroopassa ja sen naapurustossa. Unkarin pääministeri Viktor Orbán on jo vuosien ajan rakentanut epäliberaalia valtiota. Turkki tekee pesäeroa länteen flirttailemalla Venäjän ja Kiinan kanssa.

Lue

4 / 2017
Federalismi

EU on jo melkein liittovaltio, mutta siitä ei haluta puhua. Vain harva poliitikko myöntää avoimesti kannattavansa Euroopan liittovaltiota. Käsitteen merkityksen hämärtäminen on hyödyttänyt integraation vastustajia.

Lue

3 / 2017
Pandan valtakunta

Kiina investoi ennennäkemättömällä voimalla Eurooppaan. Osa EU-maista suhtautuu maan toimiin epäillen, mutta toiset tervehtivät kiinalaista rahaa iloiten. Taloudellisen vallan siivellä kasvaa myös Kiinan poliittinen vaikutusvalta.

Lue

Lehdet vuosilta 2006-2017

Arkisto